Csomagoljunk okosan

A kényelmes, könnyed utazás nyitja, ha okosan, a legjobb helykihasználással tudjuk összecsomagolni a bőröndünket. Ki más is imerhetné a csomagolás csínját-bínját jobban a profiknál, azaz a légiutaskísérőknél?

Íme a légiutaskísérők tuti tippjei, ha csomagolásról van szó!

-A ruhákat ne hajtogassad, hanem inkább göngyöld fel, úgy sokkal kevésbé fognak gyűrődni, és így jobban átláthatod a bőrönd tartalmát!

-Az egyes napokra szánt ruháidat csomagold egy-egy kockába, akkor nem kell végigtúrnod minden alkalommal a bőrönd tartalmát.

-A nehezebb holmikat –mint a cipők, vagy a tisztálkodószerek- a bőrönd aljába pakoljad, úgy sokkal könnyebb lesz majd végighúzni a görgős táskát a repülőtéren.

-A cipők csomagolása a legnehezebb ügy, ezért feltétlenül vigyél magaddal flipflop papucsot. Kis helyet foglal, viszont kényelmes és praktikus, hiszen ruhával és rövidnadrággal is horható, illetve az utcára, a strandra, vagy a szállodán belülre is könnyedén hordható! Ezen kívül elég, ha egy csinos lapostalpú cipőt is beteszel, olyat, ami nadrághoz és szoknyához is jól áll, mint amilyenek a balerina cipők például. Ha hosszabb városnézést is tervezel, mindig jól jön egy pár sportcipő, ezek sem foglalnak sok helyet a bőröndödben, és így legalább nem fog váratlanul érni, ha mégiscsak egy kis hajnali kocogásra támad kedved a tengerparton.

-Ami a bőröndök fajtáját illeti, érdemes egy hátizsák-görgős táska hibridet vásárolni. Így kényelmesen tudjuk húzni, ha megengedik a körülmények, de akár a hátunkra is vehetjük, ha havazik, vagy túlságosan egyenletlen az utunk. A méretére is érdemes odafigyelni, hogy mindenképpen be tudjuk tuszkolni a táskát arepülőn a tároló rekeszekbe.

-Minden eshetőségre felkészülve mindig legyen nálunk fürdőruha, hiszen nem foglal sok helyet!

-Érdemes mindig magunkkal vinni egy szélesebb gyapjú kendőt, amit sálként is használhatunk, a vállunkra is teríthetünk, de be is takarózhatunk vele a repülőn.

-Az utazás során az ember ritkán jut megfelelő, rostban és vitaminokban gazdag ételekhez, csomagoljunk tehát olyan ételeket egy jól lezárható tasakban, amit szívesen elrágcsálunk, elropogtatunk a repülőtéren való várakozás alatt.

About Author

client-photo-1
adnetmedia

Comments

Vélemény, hozzászólás?